уторак, 21. август 2018.

Радојичић: Компанија НИС један од најзначајнијих партнера Београда

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и генерални директор компаније НИС Кирил Тјурдењев потписали су данас у Старом двору споразум о сарадњи „Заједници заједно”. Овај програм усмерен је на социјално-економски развој општина и градова у којим НИС послује, међу којима значајно место заузима Београд. 

Потписивању су присуствовали председник Скупштине града Никола Никодијевић, помоћници градоначелника Андреја Младеновић, Милутин Фолић и Александар Марковић, чланови Градског већа, као и градски секретари и представници Градске управе. 

Градоначелник је изразио велико задовољство што данас има прилику да потпише нови споразум са компанијом НИС. Овај споразум, навео је Радојичић, говори о даљој сарадњи Нафтне индустрије Србије и Града Београда и лепо је присетити се активности које је НИС имао током реализације пројекта „Заједници заједно”. 

– Активности које су реализоване у оквиру овог пројекта побољшавају квалитет живота сваког Београђанина. До сада је реализовано 50 пројеката у вредности од 250 милиона динара и могу да кажем да је то умногоме променило град у којем живимо набоље. Активности које НИС спроводи током реализације акција из овог пројекта развијају град у правцу наше визије, односно бољег, лепшег и здравијег Београда – рекао је Радојичић. 

Он је додао да је велика част имати могућност за сарадњу са значајном и успешном компанијом попут НИС-а, па је свима у Граду Београду драго што се наставља заједничка реализација пројекта „Заједници заједно”. 

– Сигуран сам да ће у наредном периоду деловање Београда и компаније НИС имати исти правац, јер делимо визију да Београд буде бољи за живот сваког грађанина – закључио је Радојичић. 

Директор НИС-а Кирил Тјурдењев истакао је да је прави развој једне компаније могућ само уз развој заједнице у којој послује. 

– Колико је то важно за НИС види се по пројекту „Заједници заједно”. У питању је партнерство које траје већ више од 10 година и од којег локалне заједнице у Србији на годишњем нивоу добијају око милион евра. Београд за нас има посебно место и не представља само адресу, већ поузданог партнера и сарадника на многим пројектима. Циљ је увек исти, добробит грађана и овог лепог града – рекао је Тјурдењев. 

Након потписивања, помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић је одржао кратку презентацију о будућој сарадњи Града Београда и НИС-а, односно о земљишту које је компанија НИС уступила Београду.

– Компанија НИС је пронашла модел према којем ће уступити граду локацију која се налази између Моста на Ади и фабрике шећера. Та локација је веома важна за град јер омогућава наставак спуштања града на реке. Планирано је уређење Чукаричког рукавца, где ће бити изграђена марина, док ће на земљишту које је НИС уступио бити могућа градња на површини од 5,5 хектара, са чукаричке стране Моста на Ади – рекао је Младеновић.