петак, 25. септембар 2020.

Весић: Фестивал књиге у октобру на захтев издавача

Заменик градоначелника Горан Весић најавио је данас да ће на предлог издавача током октобра бити организован Фестивал књиге уместо традиционалног Сајма књига. Он је у изјави за Студио Б појаснио да је Сајам књига одложен због епидемиолошке ситуације, јер би организација сајма била тешко изводљива због затвореног простора у којем се овај сајам одржава, подсећајући да успешна манифестација мора да окупи велик број људи и омогући организоване доласке школа.

– Издавачи су предложили две локације, Кнез Михаилову улицу и Калемегдан. Искрено да вам кажем, сматрам да је бољи избор Калемегдан јер има више простора – навео је Весић.

Он је истакао да је данас о томе разговарао са градским секретаром за културу.

– Као Град, изаћи ћемо им у сусрет и одобрити одржавање Фестивала књиге. Предложићемо да се он одржи на Калемегдану и да штандови буду изложени десетак дана или две недеље, а можда и два викенда, како издавачи буду хтели. На тај начин ће Београђанима ипак изложити и понудити књиге, и то на отвореном простору – истакао је Весић.

Тако ће се у извесном смислу одржати континуитет док се чека децембар и одлука да ли ће Сајма књига бити у складу са епидемиолошком ситуацијом везаном за вирус корона, рекао је Весић.