четвртак, 23. март 2023.

Трећа сезона циклуса концерата „Музиком кроз музеј”

Историјски музеј Србије и удружење „Unica art” организују у уторак, 28. марта, у 19 часова, концерт трија који чине виолинисткиња Тамара Арсовски, виолиста Ђорђе Миловановић и виолончелиста Исак Харачић. У питању је дванаести концерт у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, најављено је из Историјског музеја Србије.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу Града Београда.

На програму су композиције Лудвига ван Бетовена, а поред њих, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и композиција изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе да присуствују концерту, морају да резервишу место на број телефона 064/8581-296. Резервације се примају сваког радног дана од 9 до 15 часова. Цена карте је 250 динара.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту, односно да благовремено резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије, у среду, 29. марта. Такође, на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и снимци свих претходних концерата циклуса „Музиком кроз музеј”.

Недавно је из штампе изашла интерактивна монографија „Музиком кроз музеј”, која путем QR кодова пружа могућност читаоцима да уживају у концертима из прве две сезоне циклуса.