среда, 3. април 2024.

Шапић: Као што сам и обећао, симболи града нису на продају, од данас „Београдска арена” поново носи своје изворно име

„Београдска арена” од данас званично поново постаје „Београдска арена”, враћамо јој њено изворно име, јер као што сам у новембру и најавио, симболи града Београда више неће бити на продају докле год се ја у овом граду будем нешто питао, рекао је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић испред „Београдске арене” на Новом Београду, са које је почело уклањање старог имена „Штарк арена”.

– „Београдска арена” и ова хала један су од симбола нашег града, ту се одржавају најважнији културни, спортски и сви други догађаји и манифестације. Од 2010. године „Арена” је била на продају, носила је имена разних фирми, компанија, а последње које је носила било је „Штарк арена”. Данас је кренуло скидање тог натписа јер уговор истиче и ја се надам да се, без обзира на то ко буде водио град Београд у будућности, име „Београдске арене” више неће доводити у питање. Град Београд је у ситуацији да не мора да продаје своје симболе – рекао је Шапић.

Имена симбола града, између осталих и Калемегданске тврђаве, такође, неће бити на продају.

– Говорио сам и раније о томе да нема разлога да ми не радимо исто оно што раде све друге цивилизоване, демократске, европске земље на које се многи позивају, па и они који ће ме напасти због овога, да оно што нам је важно не буде на продају. Као што „Загреб арена” није на продају, нисмо видели да су јој дали име „Књаз Милош арена”, а чак се ни реклама „Књаз Милош” не може поставити на Тргу бана Јелачића, без обзира колико бисте то платили. Е, тако и ми треба да поштујемо себе, у најмању руку као што и други поштују себе, и да поведемо рачуна о нашим симболима. Због тога је од данас „Београдска арена” поново „Београдска арена” и надам се да ће тако остати и у будућности – закључио је Шапић.