petak, 9. mart 2018.

Nikodijević uručio donaciju Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević posetio je Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije i tom prilikom u društvu v.d. sekretara za zaštitu životne sredine Ivane Vilotijević uručio donaciju u vidu knjiga za biblioteku fakulteta. 

Donaciju je obezbedio Sekretarijat za zaštitu životne sredine, koji ove godine obeležava 28 godina rada. Osim ove ustanove, knjige će dobiti i Geodetska tehnička škola Beograd, kao i PU „Pionir”. 

Nikodijević je u razgovoru sa studentima i profesorima ukazao na veliku važnost dobre saradnje lokalne samouprave i obrazovnih institucija. 

– Drago mi je da vidim da u našem gradu postoje obrazovne ustanove koje studentima zaista pružaju veliki spektar mogućnosti da razvijaju sebe, svoju kreativnost i znanje. Osim toga, važno je da fakulteti podstiču studente da budu aktivni činioci društva. Nama u Gradu Beogradu je izuzetno važno da što veći broj obrazovnih ustanova bude u kontaktu sa gradom, da budemo povezani i sarađujemo na različitim projektima. Sve to ima naravno za cilj unapređenje kvaliteta života u Beogradu, ali i omogućavanje mladim ljudima da steknu nova znanja, razviju kreativnost, a da im potom omogućimo da stečeno znanje iskoriste na dobrobit čitavog društva – istakao je prvi čovek Skupštine grada. 

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da na Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije postoji Razvojni centar, gde se studenti bave novim tehnologijama koje će, kako je rekao,  u godinama koje dolaze biti sve više tražene. 

– Takođe mi je drago da studenti ovog fakulteta često dobijaju nagrade na domaćoj i međunarodnoj sceni, što znači da ovde postoji kvalitetan sistem rada, kao i kadar koji je posvećen ovim mladim ljudima i njihovom obrazovanju. Studenti imaju širok spektar znanja koja će moći da primene ne samo u Beogradu i Srbiji već u čitavom svetu – dodao je Nikodijević. 

Prema njegovim rečima, Grad Beograd će i u budućnosti nastojati da podrži i tesno sarađuje sa svim obrazovnim ustanovama na teritoriji grada. 

– Moramo da „otvorimo vrata” i stvorimo uslove za dalji napredak i razvitak generacije koja je trenutno u studentskim klupama. Želimo da budemo partneri u tom poslu i nadam se da će saradnja između Grada Beograda i Fakulteta za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije biti uspešna i duga – zaključio je Nikodijević i zahvalio Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije, nastavnom kadru i studentima na dobrodošlici.

Profesor Miodrag Brzaković, koji je i predsednik Saveta fakulteta, zahvalio je predsedniku Skupštine grada i Sekretarijatu za zaštitu životne sredine na značajnoj donaciji.

– Ovo je svojevrsni podsticaj i priznanje našem fakultetu da usmerimo mlade ljude koji se ovde školuju ka sticanju novih znanja iz oblasti zaštite životne sredine. Želimo da ojačamo veze našeg fakulteta sa gradom i privredom, jer želimo da naši studenti nakon završenog fakulteta postanu aktivni činioci društva i daju svoj doprinos kada je zaštita životne sredine u pitanju – rekao je Brzaković.