sreda, 3. april 2024.

„Trofej Beograda” u skokovima u vodu

Na beogradskom bazenu Sportskog centra „Tašmajdan”, od 5. do 7. aprila, održaće se 21. „Trofej Beograda” u skokovima u vodu. Pokrovitelji takmičenja su Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu, a suorganizatori i nosioci Savez za skokove u vodu Beograda i Savez za skokove u vodu Srbije.

U proteklih dvadeset godina ovo međunarodno takmičenje je postalo obavezna destinacija skakača iz regiona, ali i iz udaljenih delova Evrope. Gosti ove godine dolaze iz Bugarske, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Turske i Švajcarske.

Očekuje se više od 100 takmičara u kategoriji pionira, kadeta i juniora. Takmičari će skakati u disciplinama daska (jedan i tri metra), kao i toranj (pet, 7,5 i 10 metara). U organizacionom smislu ovaj će događaj poslužiti kao test za predstojeće Evropsko prvenstvo od 17. do 23. juna u Beogradu.

Takmičenje počinje u petak, 5. aprila, od 19 do 21 čas. Nastavlja se tokom subote od 9 do 13 i od 16 do 20 časova. Svečano otvaranje je zakazano za subotu u 16 časova. U nedelju, 7. aprila, završava se terminom od 9 do 13 časova.

Od naših takmičara očekuje se osvajanje medalja, naročito u konkurenciji juniora kada nastupaju Aleksa Teofilović, Bogdan Savić i Tara Vesić.

Tokom svih dana takmičenja za sve posetioce ulaz je slobodan.