Дечји културни центар Београд

Таковска 8
тел. 3242-011, 3242-012, 3234-941
факс 3242-314
www.dkcb.rs

Директор: проф. мр. Драган Марић

На иницијативу градског Савета пионира, 1952. основан је Дом пионира, данашњи Дечји културни центар Београд. Задовољавање потреба деце и младих да избором активности испуњавају слободно време и креативност представља један од основних принципа рада ове установе од њеног постанка.

Програми који се свакодневно реализују пружају деци и младима могућност нових сазнања о свету који их окружују, развијају критички начин мишљења и јачају њихову самосталност и самопоуздање. Дечји културни центар Београд је место сусрета саме деце и младих, деце, младих и одраслих чије се заједничке делатности посебно подстичу и међусобног сусрета одраслих који на било који начин своје редовне активности усмеравају ка деци и младима.

Деца и млади се могу укључити у рад Драмског и Балетског студија, Ликовног атељеа, Атељеа за примењену уметност, Музичке играонице, радионице: анимираног филма, стрипа, "Како се прави књига". Свакодневни програми настају у редакцијама: литерарног програма, ликовних и музичких програма, сценског програма, за дечије забавне програме, за едуктивне програме и за уметничку игру.

У Дечјем културном центру Београд зачете су велике и значајне манифестације: "Радост Европе", "Златна сирена", "Дечја филмска парада" које и данас окупљају хиљаде деце и младих, а последњих година са много успеха реализује се и фестивал "Деца композитори" и међународни ликовни сусрет "Радост Европе".